Jeg er vild med hudpleje og suger konstant til mig af den viden der ligger bag – mens jeg følger med i, hvad der sker på markedet. Ét af de produkter jeg synes er allermest spændende, er serum til ansigtet. Ikke bare fordi mange af produkter indeholder nogle af de bedste virkningsstoffer og teknologi på markedet – men også fordi ansigtsserum er et virkelig lækkert produkt.

Man mærker den umiddelbare effekt med det samme og efter længere tids brug oplever man faktisk endnu flere positive fordele ved at bruge serums til ansigtet.

Og så synes jeg ansigtsserum er skøn hverdagsluksus, fordi jeg gør noget godt for min hud, uden at det tager lang tid.

Hvad er serum til ansigtet?

En ansigtsserum er et hudplejeprodukt, som er meget koncentreret og indeholder større mængder virkningsstoffer end en fugtighedscreme. Det er også derfor, serum typisk er en smule dyrere end cremer. Hvor en dagcreme og en natcreme fugter, er serum i højere grad genopbyggende og med til at reparere huden – for eksempel i forbindelse med pigmentforandringer af for meget sol, små rynker og urenheder.

Ansigtsserum er typisk flydende og derfor meget nemt at fordele. Du skal derfor ikke bruge mere end hvad der svarer til størrelsen på en lille ært. En flaske holder således længe.

De fleste hudplejeserier har 4 grundlæggende produkter i sortimentet: Dagcreme, natcreme, øjencreme – og serum til ansigtet. Ved at supplere produkter med hinanden får man den bedste virkning, fordi indholdsstofferne supplerer og understøtter hinanden.

Sådan bruger du din ansigtsserum

  1. Start med at rense dit ansigt, så huden bliver klar til at absorbere din ansigtsserum. Gør du ikke dét, risikerer du at snavs, sved og fedt fra huden blokerer porerne, så din serum ikke kan trænge ind. De fleste bruger serum én gang om dagen – men bruger du 2 forskellige slags, er det bedst at benytte den ene om aftenen og den anden om morgenen, så de får lov til at virke individuelt.
  2. Undgå øjenområdet, da huden her er meget sart og ikke tåler så store koncentrationer af virkningsstoffer, som serum til ansigtet netop indeholder.
  3. Sørg for at lade sin ansigtsserum trænge helt ind, inden du efterfølgende smører huden ind i en fugtighedscreme. Jeg plejer at påføre serum inden jeg føntørrer mit hår og lader det så virke imens jeg gør dét.

Kig også på æsken, flasken eller tuben og læs, hvordan netop din ansigtsserum benyttes bedst.