Du kan vælge de dyreste hår- og hudplejeprodukter, men bruger du dem ikke korrekt, opnår du ikke den fulde effekt.

Derfor er det en god ide at kombinere brugen af dine daglige produkter med en kosmetik-og sundhedsguide, der giver dig en god basisviden om både hud, hår og de enkelte produkter. Dermed sikrer du dig, at dine penge ikke er spildt og at du samtidig får den smukkest mulige hud og det lækreste, glansfulde hår du kan.

Her får du de 3 bedste skønhedstips der kan gøre en stor forskel for effekten af dine pleje- og kosmetikprodukter.

Husk at rense huden

Ligesom en maler aldrig ville give væggen farve eller påbegynde et smukt maleri uden at gøre overfladen klar med en grunder, bør du heller ikke bruge dine hudplejeprodukter på hud, der ikke er forberedt.

Inden du påfører for eksempel din serum eller ansigtscreme er det derfor vigtigt, at du renser huden godt. Brug meget gerne et renseprodukt, der ikke lægger en ny hinde på huden. Bruger du en ansigtsvask med glycerin, vil denne nemlig for eksempel lægge sig ovenpå huden og forhindre cremen eller serummet i at trænge tilstrækkeligt ind. Dermed nedsættes effekten.

Det kan være en fordel at vælge et renseprodukt fra samme serie som din serum og creme. På den måde sikrer du, at de enkelte ingredienser supplerer hinanden og du forhindrer samtidig at spænde ben effekten af brugen.

Brug hårkur inden balsam

Balsam lægger generelt en tynd hinde på hvert enkelt hårstrå. Det betyder, at en eventuel hårkur vil have svært ved at trænge ind i håret, hvis du bruger balsam først.

Når du bruger hårkur er den ideelle fremgangsmåde derfor: Shampoo, hårkur, balsam.

I mange tilfælde vil det endda ikke være nødvendigt med balsam, de dage du bruger hårkur, da denne i sig selv vil efterlade håret blødt. Har du tendens til kruset og meget umedgørligt hår, kan du dog sagtens bruge balsam efter selve hårkuren og have god effekt heraf.

Hvor balsam primært kommes i hårets spidser, kan du sagtens fordele hårkuren i hele håret. I mange tilfælde vil det endda være mest fordelagtigt, fordi du således også plejer hovedbunden.

Det er dog vigtigt, du vælger en hårkur, der passer til dit hår. Især hvis du har fint eller krøllet hår, vil du kunne opleve en stor forskel ved at vælge en hårkur, der er målrettet din hårtype.

Udløbsdato på hudplejeprodukter og kosmetik

Kosmetik og hudplejeprodukter kan sagtens blive for gammelt eller have været åbnet for længe – og når udløbsdatoen er overskredet, vil virkningen som regel også være aftaget. I værste fald kan kosmetik eller creme der er for gammelt endda tilføre huden problemer, den ikke havde inden.

På emballagen står hvor længe, det givne produkt kan holde sig i åbent tilstand. Det er angivet med en lille krukke med låg, hvorpå der er anført et tal. For eksempel 6, 12 eller 36. Tallet fortæller hvor mange måneder produktet kan holde sig efter emballagen er brudt. Det er en god vane at notere åbingsdatoen på dit plejeprodukt med en tusch. Så bliver du aldrig i tvivl.