En menstruationskop er en beholder, som opsamler blodet i forbindelse med menstruation. Den virker effektivt, fordi den skaber vakuum i skeden, når du sætter den op – og det betyder, at den bliver siddende, så den kan opsamle alt blodet. Dermed fungerer den som et ganske fornuftigt alternativ til både bind og tamponer. Her kan du læse mere om, hvordan en menstruationskop fungerer.

En menstruationskop er genanvendelig

En menstruationskop er en genanvendelig løsning, hvilket gør den til et miljøvenligt og billigere alternativ til både bind og tamponer. Den er lavet af silikone eller gummi og er formet som en lille kop, der indsættes i skeden for at opsamle blodet. Du kan læse mere om menstruationskopper ved at klikke her.

Når du placerer koppen, skaber den et vakuum i skeden, som holder den på plads. Det betyder også, at den kan opsamle mere blod end traditionelle tamponer og bind, og du behøver ikke at bekymre dig om at skulle skifte den lige så ofte. Den er derfor både nemmere og billigere end traditionelle løsninger.

Opsamler mere blod end en tampon

En menstruationskop kan opsamle mere blod end en tampon, fordi den har en større kapacitet. Det betyder, at du kan bruge den i længere tid ad gangen, hvilket gør den til en bekvem løsning. Samtidig kan den anvendes igen og igen. Faktisk kan du bruge den i helt op mod 10 år, før den skal skiftes ud.

Du sparer derfor penge i det lange løb, samtidig med at du producerer mindre affald. Det er derfor en langt mere miljøvenlig løsning, men det er ikke den eneste grund til, at du bør købe en. En menstruationskop er nemlig også mere hygiejnisk end tamponer, da den ikke absorberer kroppens naturlige væsker og dermed ikke forårsager tørhed eller irritation.

Når alt kommer til alt, så er det et spørgsmål om, hvad du personligt foretrækker. Fordelen ved en tampon eller et bind er, at du nemt kan have det med i tasken, hvilket gør, at nogle foretrækker denne løsning frem for menstruationskop. Du kan finde mange flere skønheds- og plejeprodukter her.