Uren hud under armene er ikke særlig pænt. Især om sommeren er det træls, når huden er mørk og knoppet – men også i vintermånederne er det ubehageligt, når huden under armene er grim.

Særligt hvis du træner eller skal i svømmehallen, men naturligvis også bare derhjemme, hvor man gerne vil fremstå som den bedste version af sig selv.

Her får du 3 gode tips til at slippe af med uren hud under armene og forslag til gode produkter, der kan hjælp dig af med grim og mørk hud under armene.

Uren hud under armene kan skyldes:

  • Ophobning af hudens porer
  • Misfarvning af huden på grund af indholdsstoffer i dine plejeprodukter
  • Småinfektioner i porerne

Når du skal slippe af med den urene hud, skal du derfor undgå alle 3 ting – og heldigvis er det ikke så svært. Det kræver blot nye rutiner i badet og måske udskiftning af dine plejeprodukter.

3 tips til at slippe af med uren hud under armene

Her får du 3 gode råd til at slippe af med uren hud i armhulerne. Du skal dog regne med at den allerede påvirkede hud har brug for tid til at ændre struktur og at resultaterne derfor ikke kommer lige med det samme. I løbet en en måneds tid vil de fleste dog kunne se en tydelig effekt – og sikkert også allerede før.

Overvej valget af deodorant

De fleste deodoranter er såkaldte antiperspiranter. De virker ved at lægge en hinde på huden, som forhindre sveden i at pible ud. Det betyder dog også, at de på sigt kan tilstoppe porerne i armhulen.

Det kan først og fremmest få porerne til at virke fyldt op med puds og ligne små bumser uden egentlig at være det – men blot overskydende pudder eller voks fra deodoranten.

Dernæst kan laget også gøre huden grim at se på, fordi ingredienserne kan misfarve. Desuden kan nogle deodoranter være svære at fjerne helt med vand og sæbe i badet, hvilet betyder at der på sigt ligger små, gamle lag af deo, som heller ikke gør noget godt for huden.

Invester derfor gerne i en deodorant af høj kvalitet og gå udenom særligt spraydeodoranter med “pudder”-effekt som lægger et synligt lag på huden.

Brug en scrub

Selv de dyreste deodoranter kan dog være svære at fjerne helt. Derfor er det en god idé at bruge en mild skrubbecreme under armhulerne på daglig basis. Dermed får du fjernet alt deodorant, inden du påfører et nyt lag.

På den måde kan du forebygge uren hud under armene fremadrettet.

Undgå gamle skrabere

Der sidder mange bakterier på huden – selv en nyvasket af slagsen. Hver gang du bruger din skraber, overfører du derfor også en vis mængde bakterier til denne. Det er ikke farligt, for det er hudens egne bakterier.

Når du lægger skraberen fra dig, og måske endda deler den med andre, kan der dog overføres andre bakterier til den. Fra hylden med sæberester eller måske gulvet, hvis du er kommet til at tabe den.

Uren hud og bumser under armene skyldes ofte betændte hårsække – og dem kan du forebygge ved at have en god hygiejne omkring din skraber:

  • Rengør skraberen grundigt, tør den og læg den væk i en skuffe, indtil du skal bruge den igen.
  • Udskift bladet jævnligt.
  • Del ikke skraber med andre.
  • Brug ikke samme skraber i intimområdet, som du bruger under armene.

2 gode produkter, der fjerner grim hud i armhulerne

Jeg bruger, som distributør af Nu Skin, selv følgende produkter for at få pæn hud under armene:

Epoch deodorant

Deodorant til uren hud under armeneDeodoranten er en stick, som du måske kender det fra din læbepomade. Den indeholder ikke aluminium eller andre stoffer, der forstyrrer hudens naturlige balance – og så lægger den slet ikke noget “lag”, som er svært at fjerne.

Den dufter diskret af citrushåndsæbe, så man kan fint bruge den sammen med sin yndlingsparfume. Og så er duften unisex.

Den er meget effektiv, og jeg har ellers selv haft problemer med at finde en deodorant, der holder svedlugten væk hele dagen. Selv som tidligere ammende og efterfølgende træningsentusiast, kan den holde lugten for døren. Find den her

Køb Epoch deodorant her

Nu Skin Body Lufra scrub

Scrub til uren hud under armeneDenne scrub kan bruges hver dag, over hele kroppen. Jeg bruger den primært i armhulerne, hvor den både sørger for at fjerne eventuelt overskydende deodorant og bakterier fra huden.

Det er små knuste valnødedeskaller, der skrubber og der er således ingen mikroplast-fare hér. Scrubben indeholder også aloe vera, der blødgør.

Den dufter lidt af sød tandpasta. Det er en meget behagelig duft, men også en smule anderledes -duften er dog perfekt til at fjerne eventuel svedlugt.

Find den her

Køb Body Lufra her

Shop med rabat

Vil du have gode rabatter på produkterne og besked, når der er tilbud? Så send en mail til christina@smukkemig.dk for at høre mere.