Hvis du først har prøvet en Epoch fodcreme, kan den være svær at undvære.

Jeg har i forbindelse med min funktion som Nu Skin distributør testet to forskellige slags: Epoch Sole Solution og Epoch Firewalker. Begge tuber imponerer, men er alligevel en smule forskellige. Her kan du læse om begge typer Epoch fodcreme og høre, hvad de hver især er gode til.

Du får også en anmeldelse af dem – for én ting er hvad man ellers kan læse om produkterne online. Noget andet er, hvordan de rent faktisk fungerer i praksis.

Epoch Sole Solution

Epoch fodcreme med allehåndeDenne Epoch fodcreme er særligt velegnet til ru og sprukne fødder – og den kan virkelig udrette mirakler på fødder, der allerede har skader på grund af tørhed.

Til os, der endnu ikke har fået alvorlige revner, men blot har hår hud, er den også fantastisk. På meget få dage får den tørre fødder og hård hud til at blive mærkbart blødere. Er du lidt sent ude i forhold til smukke sommerfødder kan Epoch Sole Solution med andre ord være en ven i nøden.

Den trænger hurtigt ind i huden, og man kan næsten mærke hvor “tørstig” den tørre hud på fødderne er, når cremen optages næsten med det samme. Denne Epoch fodcreme har desuden en let eksfolierende effekt som fjerner de døde hudceller og derfor i stedet trænger ind i de nye og dermed går direkte til kilden af problemet – i stedet for blot at symptombehandle.

Drøj i brug

Konsistensen er ret fast. En smule som vaseline – måske en smule tyndere, men ikke meget. Det gør den nem at dosere med tuben, fordi du ikke risikerer at bruge for meget. Der skal nemlig ikke særlig meget til. Du kan eventuelt nøjes med at smøre på de decidere problemområder. Min tube holder til halvanden måneds brug – og jeg smører altså begge fødder helt ind, hver aften.

Er dine fødder meget hårdt ramt, bør du bruge den både morgen og aften – og lade fodcreme sidde så længe som muligt inden du tager strømper på. I hvert fald indtil dine fødder er sunde igen.

Effektiv allehånde

Epoch Sole Solution fodcreme indeholder bland andet knust allehånde, som de indfødte i Sydamerikas regnskove har brugt i århundreder for at blødgøre de bare udsatte fodsåler. Det får den til at dufte en smule krydret – på den hyggelige måde. Jeg synes personligt, den dufter en smule af chai-te, dog uden at være for meget. Den er derudover ret diskret i duften og du behøver således ikke være nervøs for at gå rundt og dufte af café. Det sker ikke!

Den er i øvrigt ikke tilsat yderligere duftstoffer og er sikkerheds-, allergi- og dermatologisk testet.

Test af Epoch Sole Solution

Her kan du se Anitas fødder efter 14 dages brug – foden til venstre er der ikke brugt Epoch Sole Solution på. Foden til højre er blevet smurt morgen og aften.

Test af Epoch Sole Solution

 

Køb Epoch Sole Solution her

 

Epoch Firewalker

Epoch FirewalkerMin favorit i forhold til Epoch fodcreme er den anden variant – Epoch Firewalker. Grundene til at jeg har kastet min kærlighed på denne creme er flere:

Lækker duft!

Først og fremmest synes jeg, den dufter vidunderligt! En smule af bobletyggegummi på den absolut skønne måde. Ikke for sødt, men lige tilpas. Derudover har den en lidt lettere konsistens end den anden Epoch fodcreme, hvilket også gør den god som håndcreme. Særligt om vinteren, hvor den tørre frost virkelig giver min hud udfordringer.

God til at forebygge

Mine fødder er ikke særligt plagede i forhold til hård hud, heller ikke selvom jeg går meget i hverdagen. Men jeg smører dem også hver dag og forebygger derfor også rigtig godt. Det er Epoch Firewalker nemlig god til.

Epoch Firewalker indeholder blandt andet udtræk fra træet Cordyline Terminalis, som er et mindre, smukt træ med brede bløde blade. Det har den polynesiske befolkning i århundreder brugt på grund af træets kølende effekt på tør og hård hud. Samtidig er der tilsat ekstrakt fra Babassupalmens kerne, som helt naturligt blødgør og plejer.

Min tube holder i omkring halvanden måned, når jeg smører én gang om dagen.

Køb Epoch Firewalker her

 

Epoch er naturlig viden

Epoch fodcreme er et lille udvalg af de produkter, der findes i Epoch-serien fra Nu Skin. Tankegangen bag er, at man sagtens kan forske sig til en masse – men de viden som de oprindelige folkeslag i verden har omkring plejende og helende naturlige ingredienser, er uvurdérlig.

Der er derfor brugt plantevisdom fra eksempelvis Sydamerikanske stammefolk, som er blevet kombineret med den teknologiske viden Nu Skin også har. Det giver meget effektive produkter med de bedste ingredienser.

Som tak for at bidrage med viden og erfaring, donerer Nu Skin et fast beløb for hver solgt Epoch produkt til Nu Skin Force For Good, som blandt andet arbejder for at forbedre børns liv ved at give dem håb om et liv uden sygdomme, analfabetisme og fattigdom.

Mit skift fra fedtcreme til Epoch fodcreme

Fugtgivende creme fra EpochJeg har ellers altid bare brugt en fed creme til at smøre mine fødder ind i, inden jeg ligger mig til at sove om aftenen. Det har fungeret OK – ikke optimalt, men glimrende når fødderne bare har skullet holde sig bløde.

Problemet med fede creme er dog, at de ganske rigtigt kan blødgøre – men de udtørrer også huden. Derfor kan det hurtigt blive skruen uden ende: Du smører dine tørre fødder ind i en fed creme, der udtørrer huden – og så må du smøre endnu mere og i endnu længere tid.

Huden har brug for fugt – ikke fedt

Fede creme udtørrer som regel huden, fordi de er tilsat paraffin, som er et affaldsprodukt fra olieindustrien. Med andre ord i princippet ikke noget, der er naturligt for huden. Derfor kan huden reagere på dette ved at udtørre.

Andre fede creme indeholder derimod naturlige ingredienser som kokosolie, olivenolie eller shea butter. Alle 3 ting fremragende ingredienser og som alternativ til paraffin er de absolut at foretrække. Problemet med tør hud er dog ikke, at den mangler fedt. Den mangler fugt!

Og det er hér, Epoch fodcreme – og i princippet alle andre produkter fra Nu Skin adskiller sig: De tilfører den livsvigtige fugt i stedet for fedt. Og det er dérfor, de er så effektive.

Køb den her

Mit bedste tip til brug af fodcreme

De er jer der er faste læsere ved godt, at jeg går ind for, at jo mere simpelt det kan blive – jo bedre. Man kan læse mange steder, at en fodcreme skal anvendes efter et fodbad og efterfølgende eksfoliering og peeling.

Det er helt sikkert også virkelig lækkert! Jeg har bare ikke tid til den slags i en hverdag med 3 børn og et fuldtidsjob som selvstændig.

Gør det nemt

Derfor: Keep it simple! Hvis det bliver for besværligt, får du det måske ikke gjort – og så hjælper din Epoch fodcreme jo ikke.

Er du til den dovne udgave, så smør dine fødder inden sengetid. Der skal du alligevel ned at ligge i flere timer uden sokker og behøver derfor ikke sidde og vente på badeværelset, ind til cremen er tørret tilstrækkeligt ind.

Har du selv prøvet Epoch fodcreme? Eller har du andre tips til fodpleje? Så del det endelig i kommentarfeltet herunder.

Shop med rabat

Vil du have gode rabatter på produkterne og besked, når der er tilbud? Så send en mail til christina@smukkemig.dk for at høre mere.