Jeg er nok som de fleste kvinder, hvad angår hår: Hvis det ikke sidder ordentligt, kan det hele være lige meget!

Samtidig er jeg dog ikke beriget med en tyk, lækker manke – så det kan til tider være en udfordring. Mit hår er nemlig fint og nordisk. Det betyder også, at det kan se tyndt ud, hvis det ikke får den rigtige pleje og styling.

I mange år har jeg forsøgt at knække koden til flot hår med minimal indsats. Jeg gider nemlig ikke stå alt for længe på badeværelset om morgenen. Jeg vil faktisk hellere sove noget længere.

REF hårprodukter til mit tynde, fine hår

REF hårkurForleden var jeg hos frisøren.

Jeg har længe arbejdet på at få mit hår en smule længere. Det var i mange år kort, men jeg er begyndt at kunne lide det praktiske i at kunne sætte håret op. Da jeg var gravid med den yngste voksede det sig pænt og langt – men efter fødslen tærede amningen ret meget på det.

Og ak! Jeg måtte få det klippet kort. Det kunne ikke reddes.

Nu er det imidlertid vokset nogenlunde pænt ud igen og har nu en længde, der svarer til “lidt længere end skulderlangt”. Problemet er så bare, at det trænger til en klipning, når det får denne længde.

Det er nemlig som allerede nævnt tyndt – og derfor bliver det slidt meget hurtigt.

Hun spurgte mig om, hvilke stylingprodukter jeg bruger og jeg måtte svare noget i stil med “den shampoo der er på tilbud i Superbrugsen og Poly Swing hårlak”.

Det har jeg gjort altid.

Frisørens mor-blik!

Og så kiggede hun på mig med et blik, som kun hun kan – og fortalte mig, man ikke både kan blæse og have mel i munden.

Har man problemhår er man nemlig nødt til at gøre noget ved de problemer, håret har. Ellers bliver det aldrig bedre. Og det giver jo god mening.

Mit fine hår bliver nemlig tørt as f*** og derfor knækker det og spalter. Derfor har mit hår brug for fugt. Noget som en billig shampoo ikke kan give. De billige shampoo’er ligger nemlig et lag af silikone om hvert hårstrå, som ganske rigtigt får håret til at føles blødt – men det trænger ikke ind i håret og løser problemerne. Tværtimod.

Så jeg blev sendt hjem med en fugtgivende shampoo og hårkur fra REF. Og sikke en forskel fra første vask!

Find alle produkter her

 

En REF balsam var nødvendig for mig

REF balsamBalsam kan have en tendens til at tynge håret ned. Min frisør anbefalede derfor, at jeg slet ikke benyttede balsam, men i stedet nøjedes med at vaske med min REF shampoo – og bruge min REF hårkur én gang i ugen.

Jeg plejer ellers at bruge balsam, fordi mit hår er meget svært at børste ud efter vask. Det klæber ligesom sammen og jeg skal derfor børste godt til. Det giver flere knækkede hår og så er jeg jo lige vidt.

Mit fine nordiske hår har dog, i følge frisøren,brug for liv og ikke at se glat ud. Det gør det jo i forvejen. Og det er også rigtigt!

Hun foreslog derfor, at jeg i første omgang lige gav de to produkter en chance. Efter et par uger måtte jeg dog retur til hendes fine butik – jeg har simpelthen brug for en supplerende balsam fra REF, for det slider på mit hår uden.

Men jeg bruger den kun i spidserne, så mit hår ikke klasker sammen.

Find alle produkter her

 

Mine favorit REF hårprodukter til fint hår

Nu har jeg fået testet de forskellige REF hårprodukter til fint og tørt hår af – og fået nogle nye faste favoritter i toiletskabet.

REF Intense Hydrate Shampoo

Shampooen er lilla (altså inde i selve tuben) og det er derfor nemt at dosere en rigtig mængde.

Den er i øvrigt så afsindigt drøj i brug og skummer meget op – så jeg skal kun bruge hvad der svarer til en to-krone til alt mit halvlange hår. Shampooen dufter lidt af en blanding af Jean Paul Gaultier Le Male (hvis man kender den) og kokos. Det er svært at forklare, men den dufter virkelig frisørlækkert.

REF Intense Hydrate Conditioner

Samme historie – bare i balsamversionen. Den er lige så drøj i brug – måske endda en smule mere, fordi den kun skal bruges i spidserne.

Min flaske med REF balsam holder i hvert fald nogle uger længere end shampooen.

REF Intense Hydrate Masque

En hårmaske – eller hårkur – som skal bruges en gang i ugen. Jo længere tid den sidder i håret, jo bedre. Jeg plejer at bruge hårkur om fredagen, så mit hår er i topform til weekenden.

Gerne kombineret med hårfjerning, som jeg passende kan bruge tid på mens min REF hårkur virker. Smart!

REF 303 Ocean Mist

En saltvandsspray som giver mit fine hår mere struktur. Det får det både til at se mere fyldigt ud og gør det nemmere at sætte op med spænder og elastikker. Noget der ellers kan være lidt svært med glat hår, fordi alt hårpynt glider ud. Især når man motionerer.

Saltvandssprayen kan dog give et mat og let rodet udtryk (på den fede måde naturligvis) og fungerer derfor bedst i hverdagene for mig. Den kan også bruges i tørt hår, hvilket er perfekt for mig – jeg bader nemlig om aftenen og har derfor ikke vådt hår om morgenen.

REF Thickening Spray

Denne spray er fuldstændig fantastisk. Især når jeg skal i byen eller har et kundemøde. Den giver masser af fylde og er SÅ nem at bruge. Den skal bare sprayes i håndklædetørt/fugtigt hår og fordeles med fingrene. Derefter føntørrer jeg hele manken og vupti:

Så er der lækkert, fyldigt hår hele dagen. Samtidig indeholder den plejende olier, så håret ikke tørrer ud.

Jeg plejer lige at fiksere frisuren bagefter med en almindelige REF hårlak med masser af hold, så det hele bliver siddende. Der bruger jeg REF Extreme Hold Spray.

REF er hårplejeprodukter til skandinavisk hår

REF shampooREF står for Reference of Sweden og firmaet er, ikke overraskende svensk.

Det betyder også, at de er eksperter i nordisk fint hår. Derfor ved det også, hvad man som ejer af sådan et finurligt hår har brug for.

Det betyder, at de har nogle af de bedste produkter til fint hår og masser af viden om, hvad de forskellige hårtyper har brug for.

Der findes flere serier inden for REF hårplejeprodukter og den fugtgivende er kun én af dem.

Se alle REF produkter her