I dag er det udbredt blandt kvinder at benytte sig af hår extensions for at få mere fylde i håret, eller for at opnå et look med lækkert, langt hår – uanset om det er til en fest eller om det er extensions til hjemmebrug.

Extensions kan desuden bruges af næsten alle og er nemt at komme i gang med.

Sådan bruger du extensions

Der findes flere forskellige måder at påsætte extensions på. Selve kvaliteten og påsætningen kommer mest an på, om der er tale om extensions til hjemmebrug eller til midlertidigt brug.

En af de mest almindelige metoder er påsætning med clips. Det er meget ligesom et slags spænde til håret, som man sætter tæt på hovedbunden og dækker med det naturlige hår henover. Det skjuler hårspændet og danner med det samme en illusion af fyldigere og længere naturligt hår. Denne metode er nem at have med at gøre, da det er enkelt og let at tage sine hår extensions af igen, når man er færdig med at bruge dem.

En anden moderne metode til påsætning af extensions til hjemmebrug består af en speciel slags tape. Her er der tale om, at man tager en lille hårtrense, som øverst er sat sammen med en kant lavet af fx silikone, hvor den specielle tape sættes fast på.

Denne metode holder omkring i 2-3 måneder ad gangen, men bagefter skal man tage sine extensions af med en speciel tape-remover. Det er faktisk også muligt at genbruge sine extensions, hvis man benytter denne metode, men det er en god ide at snakke med sin frisør om det først.

Tips til påsætning af extensions

Det er altid en god ide at tage en snak med din egen frisør, før du kaster sig ud i at lege med extensions. Nogle mennesker kan have sart hår, som ikke kan tåle processerne, der kan være involverede, hvis man ønsker extensions til hjemmebrug.

Derudover kan det være en fordel at selv læse om alle påsætningsmetoder, der findes, og ikke mindst om du vil have rigtigt eller syntetisk hår at arbejde med.

Prisen skal selvfølgelig også med i overvejelserne – for alt efter den valgte påsætningsmetode, kan det godt blive ret dyrt at bruge extensions. Har du ikke pengene med det samme, så køb extensions på afbetaling, hvis du ved, du senere får pengene til det, men gerne vil have et smukt hår her og nu.

Få råd til extensions

Hvis du synes, det er lidt rodet at finde rundt i alt informationen på nettet omkring extensions, er meget nemt at spørge din frisør til råds. Hun eller han har den professionelle viden, som kan hjælpe dig med at beslutte, om extensions er noget for dig.

Der findes desuden mange steder online, hvor du kan foretage køb af extensions på afbetaling. Her er der også gode råd at finde til dig, der ønsker extensions til hjemmebrug.