Hvis du færdes bare en lille smule på Instagram, har du næsten med garanti også opdaget de sjove vingummibamser til håret. Mange influencers og blogpersonligheder i Danmark har nemlig både testet og promoveret dem – alle lige begejstrede. Men er de såkaldte hair gummies bare en hype – eller virker det rent faktisk?

Her vil jeg prøve at give dig svar på alle de spørgsmål de fleste stiller sig selv, når de støder på de blå Sugarbearhairs.

Find dem med fri fragt her

 

Hvad er Sugarbearhair?

Vingummibamser til håret fra SugarbearhairI princippet er Sugarbearhair blot et kosttilskud – eller en vitaminpille – som indeholder en række indholdsstoffer, der kan have positiv effekt på hårvæksten og hårets struktur. Selve dét produkt er der ikke så meget nyt i: Det har man kunnet få på markedet i mange år.

Det nye er imidlertid 2 ting: Sugarbearhair er vingummibamser til håret, som indeholder flere potentielt gavnlige ingredienser end tidligere kosttilskud til håret og kan samtidig træde i stedet for en almindelig vitaminpille. Derudover indeholder de biocin, som er særligt vigtigt i forhold til den celledeling der er nødvendig, når hår og negle skal gro.

Det høje indhold kan booste denne vækst – og det er dét, der kan gøre de blå vingummibamser til håret så effektive.

Derudover er Sugarbearhair som nævnt små vingummibamser som gør det hele lidt mere festligt – og desuden smager virkelig lækkert. Derudover pynter de virkelig fint på badeværelseshylden. (Har du børn i huset, så skal du dog lige gemme dem væk, så de ikke frister små børnemaver).

De er også nemme at indtage. De skal bare lige tygges og nydes. Kan du ikke lide at sluge piller, er vingummibamser til håret derfor helt perfekte.

Virker Sugarbearhair?

Det er altid sundt med en vis skepsis, når man ser forskellige bloggere omtale et produkt, inklusive mig selv. Ofte har vi nemlig fået sponsoreret nogle produkter til test eller fået betaling for at omtale det.

Derfor kan man også nogle gange sidde og tænke: Ja, det er fint – men er du nu også helt ærlig?! Det er helt naturligt og faktisk virkelig sunde tanker!

Generelt anbefales det altid et indtage et kosttilskud i mellem 1 og 3 måneder, før man kan vurdere, om det har haft en effekt. Kroppe er desuden også forskellige og nogle optager bedre næringsstoffer end andre.

Derudover har den øvrige kost også betydning for, hvor godt et vitamintilskud virker. Man bliver jo for eksempel ikke sund bare fordi man spiser en vitaminpille, hvis man udelukkende spiser junk eller aldrig bevæger sig.

Mine erfaringer og tanker om vingummierne

Mit hår er fra naturens side fint og nordisk. Derudover er det også præget af 3 graviditeter og efterfølgende amning og har mistet endnu mere af sin i forvejen sparsomme fylde efter jeg blev mor (eller ældre. Det har helt sikkert også noget at sige.)

SugarbearhairDet er nemt at sætte om morgenen, men der går en halv time og så siger det klask. Der er masser af hårstrå, de har bare ikke så meget fylde. Derudover har jeg svært ved at få det langt, fordi hårspidserne når at blive slidt, inden det rammer en længde under skuldehøjde.

Som udgangspunkt har man det antal hårsække på issen, man har. Det kan et kosttilskud ikke ændre på. Derfor er det også urealistisk for mig at ende med en tyk, lækker manke der bare sidder flot af sig selv. Men strukturen på håret, der gror fra mine hårsække kan ændres, så hvert enkelt hårstå bliver fyldigere. Det kan også gøre det stærkere, så det ikke knækker så let og heller ikke bliver så slidt.

På den måde kan man opleve, at håret nemmere bliver langt (fordi man ikke behøver klippe helt så meget af længden, når det skal studses til – eftersom det er mindre slidt). Derudover kan biotin faktisk også helt bogstaveligt talt booste væksten og mange har oplevet at håret vokser hurtigere. Jeg har faktisk set andre tale om 2-3 centimeter på 2 måneder. Det er ret imponerende.

Jeg har selv prøvet Sugarbearhair i 3 måneder nu og jeg føler, der er sket en forskel. Mit hår virker absolut mere fyldigt og så ser det mere sundt ud. Samtidig har jeg dog også skåret ned på brugen af min før så elskede hårlak og skruet lidt op for kærligheden til mit hår i form af en virkelig god balsam. Det er derfor svært at sige, om det udelukkende er mine vingummibamser til håret, der har gjort forskellen.

I forhold til længden og styrken på mit hår er der dog næsten sket mirakler. Endelig er mit hår så langt, at jeg kan sætte det i en hestehale – og det har jeg faktisk ikke kunnet opnå siden jeg var barn.

Det indeholder de blå vingummibamser til håret

Sugarbearhair indeholder en lang række vigtige vitaminer. De er dermed ikke bare et kosttilskud til håret men hele kroppen. De er desuden:

 • Uden gluten, soya, gelantine og peanuts
 • Ikke testet på dyr
 • Veganske
 • Fri for kunstige smagsstoffer
 • Velegnet til både mænd og kvinder – over 13 år

Ingredienser i Sugarbearhair

Alle ingredienserne er af naturlig oprindelse og så er de i øvrigt veganske.

 • Glukosesirup
 • Sukker (Ja, der er sukker i – men omvendt slipper du for en masse sødestoffer, som potentielt er værre for kroppen end sukkerarter af naturlig oprindelse. “Back-to-basics-tankegangen”).
 • Vand
 • Pektin (som udvindes af citrusfrugter og giver konsistens til vingummierne. Ligesom gelatine gør i vingummi, der ikke er vegansk.)
 • Citronsyre (som regulerer smagen)
 • Natriumcitrat (regulerer både smag og konsistens)
 • Farvestoffer (titaniumdioxid, blå 1 – som er et naturligt forekommende farvestof, der findes i en række mineraler)
 • Kokosnøddeolie (mange vitaminer er udelukkende fedtopløselige, så fedtstof er nødvendigt for at kroppen kan optage dem).
 • Karnaubavoks (Det er brug til at overfladebehandle de små vingummier til håret, så de ikke klistrer sammen nede i glasset).

Vitaminer og mineraler i Sugarbearhair (% af anbefalet daglig tilførsel)

 • Vitamin A: 42%
 • Vitamin C: 33%
 • Vitamin D: 100%
 • Vitamin E: 55%
 • Vitamin B-6: 100%
 • Folinsyre: 65%
 • Vitamin B-12: 100%
 • Biotin: 1667% (Jeps, den er god nok!)
 • Calcium-D: 52%
 • Jod: 28%
 • Zink: 18%
 • Kolin: –
 • Inositol: –

Vingummibamser til håret sammen med andre vitaminpiller

Vingummier til håretNår man spiser Sugarbearhair behøver man ikke andre multivitaminpiller og du risikerer faktisk at overskide den anbefalede dagsdosis, hvis du alligevel gør det.

Du kan derfor nøjes med at tage 2 vingummier til håret dagligt og gerne i forbindelse med et måltid, så de kan optages bedst muligt. Så er du dækket ind. Særligt i forhold til det meget vigtigt D-vitamin, som vi alle sammen får for lidt af her på de nordlige himmelstrøg, hvor solen ikke altid skinner for fuld styrke.

Eneste undtagelse er, hvis du planlægger at blive gravid eller allerede er det. Så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du indtager ekstra folinsyre.

Hvor mange kalorier indeholder Sugarbearhair?

Snakken kan naturligvis nemt falde på kalorieindholdet – særligt når der er tale om vingummier til håret der indeholder sukker. Men der er ingen grund til panik.

1 Sugarbearhair indeholder kun 7,5 kalorier – og dagsdosis på 2 bjørne giver dig således 15 kalorier ekstra om dagen. Sammenlagt. De lagrer sig helt sikkert ikke, så du kan roligt spise dine Sugarbearhairs uden at være nervøs for at tage på. Undgår du helt sukker, skal du dog naturligvis være opmærksom på, at bjørnene indeholder en ganske lille smule. (3 gram sukkerarter pr. 2 vingummier).

Find dem med fri fragt her