Tænderne er ansigtets visitkort og har stor betydning for det øvrige udseende. De fleste af os har mødt andre med en manglende fortand, dårlig tandtilstand generelt eller meget skæve tænder og ved derfor, hvor stor indflydelse det har. Ikke blot på det visuelle indtryk, men måske desværre også på det generelle indtryk af personen foran os.

Det kan dog være dyrt at gå til tandlæge og det er ikke alle, der har råd til at få fikset deres tandproblemer. Særligt ikke, når der er tale om store indgreb.

Heldigvis er der mulighed for at både begrænse sine udgifter og dele disse op i mindre bidder. Det gør den almene tandpleje mere opnåelig for flere. Samtidig kan du også i mange tilfælde få tilskud til behandlingen fra Sygesikring Danmark, hvis du er medlem heraf.

Sammenlign priser med flere forskellige tandlæge tilbud

Når man skal have en tandprotese, en bro, en stifttand eller lavet et andet større indgreb kan man bede om at få et prisoverslag med fra sin tandlæge. Det består af en opsummering af, hvilken behandling der er brug for og hvad den omtrentlig vil komme til at koste dig.

Et prisoverslag er et godt udgangspunkt for at indhente flere tandlæge tilbud som du efterfølgende kan sammenligne.

Med flere forskellige tilbud i hånden kan du først og fremmest finde den klinik, der kan tilbyde dig den billigste løsning. Du kan også bruge priserne til at forhandle med, så din endelige pris hos tandlægen bliver så lav som muligt. Der kan være flere tusinde kroner at spare ved at holde de forskellige tandlæge tilbud op mod hinanden – og det er derfor den lille smule ekstraarbejde værd.

Når du skal indhente tandlæge tilbud fra andre tandlæger end din egen, kan du enten bruge en online løsning som tandpris.nu eller kontakte hver enkelt tandlæge direkte via mail eller telefon.

Finansiering af tandlægeudgifter

Selvom du finder den laveste tandlægepris, skal du sandsynligvis have mange penge op af lommen alligevel for at få et godt smil. Det er ikke altid, der er luft i økonomien til dette – og ved akut opstående tandskader, er der ikke altid tid til at spare sammen til behandlingen.

Her kan du overveje finansiering af dine tandlægeudgifter.

Mange klinikker samarbejder med finansieringsselskaber, der har specialiseret sig i netop tandbehandlinger. Med en finansieringsordning kan du betale din behandling i mindre rater, der passer til din økonomi. Du får samtidig mulighed for at betale hele beløbet ud, hvis du får råd til dette undervejs.

Du kan ansøge om lån til tandpleje her.