Rigtig mange danskere har et lidt anstrengt forhold til det at gå til tandlæge. Mens en mindre gruppe lider af decideret tandlægeskræk, så frygter andre, at et tandlægebesøg udvikler sig til en meget dyr oplevelse. En tandbehandling, hvad enten behovet er tandimplantater eller en tandblegning, behøves ikke at koste en formue. Med den rette tilgang til research og prissammenligning er det muligt at spare mange penge.

Står du aktuelt og skal have erstattet en eller flere tænder med tandimplantater, så har vi et godt tip til dig; du skal ikke nødvendigvis gå med det første tilbud. Med mange tandlæger nær dig kan du formentlig opnå en god besparelse ved at indhente flere priser.

Værd at vide om de danske tandimplantat priser

Pris og kvalitet hænger sammen – også inden for tandlægebranchen.

Derfor vil du typisk opleve, at de danske priser på tandimplantater er dyrere end dem, man kan få tilbudt i udlandet. De højere priser skyldes bl.a. mange krav om dokumentation og høje kvalitetsstandarder. Når du vælger en dansk tandlæge, er du dog sikret en tryg behandling, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken vejledning, hygiejne eller udstyr. Dette forklarer den høje pris.

Godt Smil hører til blandt de tandlægeklinikker, der mener, at alle skal kunne få foretaget en implantatbehandling uden at skulle betale en formue. Vil du spare op til 40 % på behandlingen sammenlignet med andre klinikker, så få en pris på tandimplantater her. Hvert år står Godt Smil – og det dygtige team – for at isætte flere end 3.000 implantater. Her er altså ikke mangel på faglig ekspertise eller erfaring.

Hvad kan jeg gøre for at opnå en lavere pris?

Den letteste, men også den mest dumdristige metode, til at spare penge på tandbehandlinger, er helt at undgå behandlinger. Med tanke på, at de fleste tandproblemer kun bliver værre, hvis der ikke bliver gjort noget, så kan vi ikke anbefale denne metode. Men hvad skal man så gøre for at opnå en lavere behandlingspris? Det får du nogle bud på herunder:

  • Start med en konsultation og undersøgelse (find den rette tandbehandling)
  • Indhent tilbud på den givne tandbehandling fra mindst 3 tandlæger
  • Gennemlæs tilbuddene og gå efter den billigste og / eller bedste

I din gennemgang af tilbud på tandimplantater er det meget vigtigt, at du går i dybden med, hvad der er inkluderet. F.eks. er det meget væsentligt, om prisen er inkl. bedøvelse og røntgenbilleder. En samlet pris på det hele bør være at foretrække – for overskuelighedens og gennemsigtighedens skyld.

Din forsikring dækker måske behandlingen

Skal du have foretaget en implantatbehandling, så bør du foruden at indhente priser tage kontakt til din forsikring. Du kan nemlig, såfremt du har en god sundhedsforsikring eller tandforsikring, formentlig få dækket behandlingen helt eller delvist. Dette kan med fordel undersøges, idet en sådan tandbehandling koster mange penge.

Har du ikke allerede en sundheds- og / eller tandforsikring, så kan du med god grund tegne sådanne forsikringer. På den måde undgår du nemlig at sprænge dit budget i fremtiden, hvis uheldet skulle være ude, og du har brug for at få foretaget en krævende behandling hos tandlægen.