Botox vækker hos mange associationer til meget fyldige læber, manglende ansigtsmimik og et unaturligt udseende. Det er dog en skam.

Det gælder nemlig med botox, som det gør med alle andre skønhedsindgreb: Hvis man overdriver, bliver resultatet også unaturligt.

Vi har sikkert alle billeder på nethinden af meget store kunstige bryster – men anvendt i korrekt målestok, der passer til den kvinde, der bærer barmen, ser et par kunstige bryster ikke nødvendigvis kunstige ud overhovedet.

Sådan er det også med botox. For langt de fleste kvinders tilfælde foretages injektionen i så tilpas en lav dosis, at problemet der er årsagen til behandlingen afhjælpes – uden at ansigtet ændrer form eller karakter.

Botox er derfor for alle og en i øvrigt diskret måde af mindske synlige rynker på.

Hvad er botox?

Botox er et stof, som med en lille kanyle sprøjtes ind i ansigtets muskler og blokerer for nervesignalerne.

Det bevirker, at musklerne ikke kan trække sig sammen i det pågældende område – og dermed udglattes huden. Botox bruges oftest til at fjerne den typiske bekymringsrynke mellem øjnene, rynker i panden eller på overlæben.

Botox har været anvendt siden 1960 og er et veldokumenteret stof, når det kommer til kosmetiske behandlinger. Midlet må dog ikke anvendes, hvis du er gravid, ammer eller har nogle typer af allergier eller nervesygdomme. Du skal desuden være fyldt 18 år.

En behandling med botox tager cirka 30 minutter og kanylen der anvendes er meget lille og ubehaget derfor også minimalt. Det minder en smule om fornemmelsen af at fjerne et hår med en pincet, hvilket er en følelse de fleste kvinder i forvejen er vant til. En behandling holder som regel 2-6 måneder.

Læs mere om behandling med botox.

 

Gode råd til valg af klinik når du skal have behandling med botox

  • Sørg for at vælge en klinik med fokus på at resultatet skal være naturligt. På den måde er du sikker på at behandlingen passer til dit ansigt og din alder.
  • Klinikken skal overholde reglen om den lovpligtige konsultation hos en plastikkirurg 48 timer inden indgrebet. På den måde får du mulighed for ekstra betænkningstid inden indgrebet og går velinformeret og velovervejet ind til din botoxbehandling.
  • Vælg en klinik med touch-up inkluderet i prisen. Touch-up betyder, at du uden beregning kan få ekstra botox i de allerede behandlede områder, hvis effekten ikke har været som aftalt på den indledende konsulation på klinikken. Når man behandles med botox, kan man nemlig ikke se resultatet lige med det samme, men først efter omkring 10 dage.
  • Nogle klinikker tilbyder gratis indledende konsultation. Det er en fordel, hvis det viser sig, at du ikke kan behandles af praktiske årsager eller hvis du fortryder dit valg.