Som alderen skrider frem oplever mange – både mænd og kvinder – at pandemuskulaturen og huden omkring denne bliver slap.

Hos nogle resulterer det i såkaldte tunge øjenlåg, som glider ned over øjeæblet. Som kvinde kan det rent kosmetisk medføre, at udseendet bliver forandret og i øvrigt gøre det vanskeligt at lægge makeup.

Praktisk kan tunge øjenbryn dog også medføre fysiske gener i form af besvær med at se ordenligt, fordi øjenlågene hænger ned i synsfeltet. Mange får også hovedpine af at rynke øjebrynene opad for på den måde at løfte øjenbrynene – eller ondt i nakken, fordi der er opstået en vane med at vippe hovedet bagover for bedre at kunne se.

Et øjenbrynsløft er et lille indgreb – med stor effekt

I forbindelse med et øjenbryns løft løfter man øjenbrynene opad . Det resulterer i, at panden fremadrettet kan slappe mere af, så spændingshovedpine, træthed og panderynken oftest forsvinder. Det giver også et yngre udseende, ligesom det ofte efterlader et mere venligt udtryk i ansigtet, fordi øjenbrynene ikke længere hænger og panden dermed ikke rynkes.

Et øjenbrynsløft varer omkring 40 minutter, og begge øjenbryn bliver opereret samme dag. Nogle patienter får samtidig fjernet eventuel løs hud på det øvre øjenlåg, hvis de har behov for dette. Det er dog ikke altid begge dele er nødvendige og vælger du en professionel klinik er du sikker på at få korrekt rådgivning i, hvad netop dine øjenbryn har brug for.

Operationen udføres ved, at der først lægges lokalbedøvelse, og derefter foretages et fint snit i øjenbrynets øvre del. Snittet lægges langs den nederste kant af øjenbrynshårene og er meget lille. Når dette er lagt, kan den nødvendige mængde hud og pandemuskel fjernes.

Snittet syes derefter sammen på en måde, der efterlader et pænt ar og stingene bliver fjernet efter en uges tid. Arret vil kunne ses de første uger, men allerede efter 3 måneders tid bliver det hos de fleste næsten usynligt.

Ekspertise i løft af øjebryn

Hos Center for Øjenlågskirurgi i Glostrup er målet at være den bedste øjenklinik i Danmark. Det sker gennem løbende efteruddannelser og konferencer i ind- og udland som holder kirurger og det øvrige personale opdaterede på den nyeste viden indenfor øjenlågskirurgi.

Kirurgerne er højtspecialiserede og udfører alle behandlinger præcist og skånsomt, så resultatet altid er i højeste særklasse. Samtidig er der fokus på tryghed for patienterne og at der på klinikken er en behagelig og rolig stemning.

Du kan læse mere om klinikken her.