Det er helt naturligt, at man som menneske søger andres øjne som det første, når der opstår kontakt. Det er en biologisk overlevelsesmekanisme; ved at tjekke den andens blik, kan man nemlig afkode, om modparten er venligt stemt eller ej. Noget der var helt essentielt for stenalderfolket, hvis liv afhang af, om det mødte en ven eller fjende.

I dag søger vi stadig hinandens blikke og øjnene er fortsat noget af det første, man lægger mærke til ved andre mennesker.

Derfor kan det være særligt genererende, hvis man af den ene eller anden grund er ked af sine øjne og øjenomgivelser.

På dagsbasis kan der måske blot være tale om hævede øjne efter en lang nat – men for nogen er generne i øjenregionen konstante i form af tunge, hængende øjenlåg og poser under øjnene.  De får dig ofte til at se ældre og uoplagt ud og gør det samtidig svært at lægge makeup. Mest genererende er dog de fysiske problemer ved tunge øjenlåg.

Alt sammen er dog heldigvis noget, der kan løses med en øjenlågsoperation.

Afhjælpning af fysiske gener med øjenlågsoperation

En ting er det kosmetiske, når øjenlågene hænger eller der er permanente poser under øjnene. Noget andet er de fysiske gener, der kan ligge til grund for at vælge en øjenlågsoperation.

Blandt de mest almindelige gener ved tunge øjenlåg er:

  • Indskrænket synsfelt, fordi de tunge øjenlåg hænger delvist ned over det åbne øje.
  • Ondt i nakken, fordi det begrænsede synsfelt ubevidst tvinger den ramte person til at bøje nakken bagover for bedre at kunne se.
  • Hovedpine som stammer fra konstant rynken i panden i et forsøg på at løfte de tunge øjenlåg opad.
  • Irritation i form af kløe i hudfolderne, hvis disse er meget dybe.

Sådan foregår en øjenlågsoperation

De fleste steder foregår en øjenlågsoperation ambulant. Det vil sige, at du møder ind til din aftalte tid og i løbet af få timer udskrives igen, hvorefter du kan tage hjem. Stingene fjernes efter en lille uges tid og en kontrol 3 måneder efter operationen afslutter forløbet på privathospitalet.

En øjenlågsoperation foregår i lokalbedøvelse, så du slipper for at blive lagt i narkose og indgrebet er lille og hurtigt overstået – men kan have stor effekt på hverdag fremadrettet.

Operationen virker på tunge øjenlåg og poser under øjnene ved, at det overskydende hud fjernes, sammen med en lille smule muskel og det eventuelle fedtvæv bag øjenlågene, som oftest er selve årsagen til problemerne. Operationerne vil dog altid blive udført, så de passer bedst til hver enkelt patients problematikker.

Læs mere om øjenlågsoperationer hos Roskilde Privathospital.