Når huden ældes, hvilket starter allerede i starten af 20’erne, mister den noget af sin naturlige fylde, spændstighed og glød. Det sker uanset, hvor godt du passer på den med creme, solbeskyttelse og andre tiltag. Jo mere du passer på din hud, jo langsommere sker ændringerne – men at alderen på et tidspunkt vil kunne anes er uundgåeligt.

Nogle generer disse aldersforandringer ikke, men andre kan have svært ved at acceptere denne forandring og mister selvtillid og bliver kede af det modne udseende. Her kan behandling med Restylane hjælpe.

Hvad er Restylane?

Restylane er en såkaldt filler, som består af 98 % vand og 2 % hyaluron.

Hyaluron er et sukkerstof, som findes naturligt i kroppen og huden, men med alderen nedsættes produktionen. Som det naturlige stof hyaluron er, vil det også blive nedbrudt i kroppen selv over tid.

Restylane vil derfor, ligesom den naturlige hyaluron, også blive nedbrudt og virkningen aftage. Der går dog omkring 8 måneder for den generelle huds vedkommende – afhængig af om man ryger og hvilken kost man indtager. Nedbrydningen går dog hurtigst i de områder, hvor blodgennemstrømningen er høj. For eksempel i læberne.

Behandlingen med Restylane er således ikke permanent og genfornyer man ikke sin behandling vil man derfor få sit tidligere udseende tilbage. Restylane er derfor trygt at prøve sig frem med – for kan man ikke lide resultatet lader man blot være med at få en refill.

Det kan Restylane hjælpe med

Restylane er effektivt ved en lang række kosmetiske gener som for eksempel:

  • Dybe rynker og furer ved øjne, næse eller mund
  • Mindre rynker ved for eksempel læberne
  • Mørke rander under øjnene
  • Tidligere markerede kindben som er blevet mindre
  • Smalle og tynde læber
  • Mat og trist hud
  • Slap hud i ansigtet eller på halsen

Sådan foregår behandling med Restylane

I modsætning til en god ansigtscreme som behandler huden udefra, virker Restylane ved at genopbygge huden indvendigt.

Inden behandlingen starter, møder du op til en konsultation, hvor du sammen med en særligt uddannet sygeplejerske finder frem til den rigtige behandling. Herefter skal der i følge Sundhedsstyrelsens regler gå 48 timer inden behandlingen påbegyndes. Det skyldes, at du skal have tid til at overveje din behandling, så du ikke kommer til at tage en impulsiv beslutning.

Selve behandlingen foregår ved, at Restylanen med en meget lille nål sprøjtes ind i huden i små doser ved de områder, der ønskes visuelt forbedrede. Du kan blive lokalbedøvet med en særlig creme inden behandlingen, hvis du ønsker det.

Selve behandlingen tager kun 30 minutter og når du er færdig kan du fortsætte med det, du var i gang med.

Du kan dog føle dig en smule hævet i dagene efter behandlingen og opleve let rødmen eller kløe. Det er derfor en god ide at planlægge din Restylane behandling, så den passer med det, du ellers skal.