Inden vi ser os om, banker vinteren på døren. Selvom det kun er efterår endnu, er kulden begyndt at bide i kinderne om morgenen og vækker erindringen om, hvor koldt det rent faktisk kan være døgnet rundt inden vi får set os om. Derfor er det også på tide at få fundet vinterovertøjer frem fra gemmerne – og ikke mindst se, hvad der trænger til en udskiftning. Enten fordi det er blevet for slidt eller simpelthen fordi jeg har set noget nyt, jeg ikke kan leve uden. Det sker i hvert fald ofte for mig. Særligt når jeg slentrer forbi Frk. Himmelblå.

Vinterjakke

For mit eget vedkommende er der styr på dén del i år. Jeg har en gammel traver fra VILA, som jeg stadig elsker højt efter flere år og sidste år købte jeg årets flotteste Candy Cloud vinterjakke fra Hunkøn. Jeg tror aldrig, jeg bliver træt af den og har planer om at slide den op. Meeeen: Jeg har alligevel fået et godt øje til denne fine vinterjakke fra Mos Mosh.

Flyverdragt

Jeg købte en Isolde flyverdragt fra Global Funk forrige år. Ligesom de fleste andre kvinder, lader det til. Men den ER virkelig også skøn, synes jeg. Den har en fin silhuet, fordi den går ind i taljen og så er den feminin i snittet, så man ser smart ud og ikke blot ligner en, der er kommet lige fra lagerjobbet i et frysehus. (Og lad mig lige understrege: Det er der vitterligt intet galt i, jeg foretrækker bare selv at have en talje i sådan en dragt, fordi jeg ellers bare ser høj og lang ud med mine 186 centimeter og relativt drengede krop).

Hue

Jeg har en strikket mørkegrå Ganni-hue, som jeg er meget glad for. Den kører på tredje vinter nu og huer bliver sjældent slidte. Hjemme hos os er der dog risiko for, at huer forsvinder for på mystisk vis at dukke op på hovedet af min teenagedatter, Det er sket før. Og hvis det også er tilfældet i år, så skal den udskiftes med denne hue fra Lala Berlin.

Vinterstøvler

Jeg sværger til Dr. Martens vinterstøvler. De helt klassiske med snører og normal sålhøjde – og lækkert, lunt fór. Det har jeg gjort de sidste 15 år og i år bliver det heller ikke anderledes. De holder mine fødder varme på selv den koldeste dag og vandet ude. Og så holder bare år efter år og jeg synes faktisk blot, de bliver smukkere og smukkere. Jeg har i alt ejet 3 par og jeg bruger dem altså hver dag fra oktober til marts. Jeg tror ikke, der er mange andre vinterstøvler, der kan stikke dén.

….Og et ekstra uldlag!

Jeg er en frossenpind. Og på de koldeste dage, bruger jeg uldleggings og lange uldundertrøjer under kjoler fra Dilling. De fås i mange forskellige farver, så man nemt kan matche dem med sine flotteste kjoler, når stilen gerne må være casual. Og er kjolerne med lange ærmer, kan trøjen alligevel slet ikke ses.

Hvad er dine vintermusthaves?