Har en af dine veninder lige fået glæden af at blive nybagt mor, og vil du rigtig gerne give hende en gave, der viser, hvor glad du er på hendes vegne – og for jeres venskab?

Så skal du ikke lede længere. I denne artikel vil du finde inspiration til gode, originale gaver, du kan give til en veninde, der har født.

Babyting

Et rimelig praktisk valg af en gave til veninden, der har født, er ting til det lille, nye familiemedlem. Rangler, bleer, puder, babytæpper og varmt tøj er alle små ting, du kan give for at vise din veninde, at du støtter op om hendes nye liv som mor.

Er du kreativt anlagt, kan du måske endda lave noget hjemmelavet, fx et hæklet babytæppe eller blødt og hjemmesyet babytøj. Den ekstra arbejdsindsats vil helt klart både imponere din veninde og gøre hende glad.

Alternativt kan du give hende et gavekort til en butik, der sælger babyting i god kvalitet, så hun senere selv kan vælge, hvad hun skal bruge.

Selvforkælelse og oplevelser

Efter en hård fødsel og indlæggelse på hospitalet kan din veninde måske godt have brug for lidt selvforkælelse i en nær fremtid. At være gravid er også hårdt for kroppen generelt, så en god gave til din veninde, der har født, kan derfor også være en fin gavekurv med fx lækre hudcremer, plejende shampoo og hårkur, samt effektive ansigtsmasker.

Måske med lidt sunde snacks og en god chokolade ved siden af, så din veninde rigtigt kan lave selvforkælelse hjemme i egne omgivelser, så hun heller ikke skal alt for langt væk fra sit nye barn, som formentlig har brug for hendes tilstedeværelse. Du kan også give hende en kurv med slik, så hun kan få hurtig energi og samtidig kan hygge om sig selv. Du kan finde et stort udvalg online her.

Det kan også være, at din veninde, der har født, er eventyrlysten og har brug for at komme lidt ud i perioden efter fødslen – eller lidt længere ude i fremtiden. Hvis det er tilfældet, kan du heller ikke gå helt galt i byen ved at give hende en spændende oplevelse som gave.

Hjælp til nybagte forældre

Når din veninde nu træder ind i rollen som mor, har hun nok brug for alt den hjælp og støtte, hun kan få. Der findes utallige bøger med tips og vejledninger til, hvordan man skal gøre alting som nybagt mor, og hvad man skal være ekstra opmærksom på i den kommende tid. Det er helt klart en praktisk gave til veninden, der har født, og en bog kan samtidig give din veninde lidt ro, idet hun kan sidde og læse den i sengen eller lænestolen om aftenen.

Der findes også bøger om for eksempel efterfødselsgymnastik. Når en kvindes krop har været gravid i mange måneder og været mål for en masse ændringer, trænger den til at komme lidt i form igen. Men det kan godt være meget hårdt lige at komme igang med fysisk træning, og derfor vil en bog om efterfødselsgymnastik være meget brugbar.

Det er især vigtigt at få trænet ryggen, mavemusklerne og bækkebunden op igen efter en graviditet. Ryggen har været overbelastet pga. den ekstra vægt i kroppen i en lang periode, mavemusklerne er blevet slappe og ikke mindst bækkenbundsmusklerne har været udsat i graviditetsperioden. Får man ikke trænet disse muskler op igen, kan det få helbredsmæssige konsekvenser på længere sigt.