Med smukke omgivelser bliver alting af sig selv meget mere indbydende. Også dig!

Det er nemlig noget mere inspirerende at lægge makeup og sætte hår i et smukt badeværelse, end det er foran et spejl der er itu og vægge, hvor malingen skaller af.

Samtidig er lysten til at opholde sig i rummet også større, når der er pænt og fint – og alene derfor er et smukt badeværelse fordrende for dit smukke udseende.

Det kan dog være dyrt at renovere badeværelset fra top til bund. Men heldigvis er det slet ikke nødvendigt.

Her får du 3 hurtige tips til en nem og billig makeover af dit badeværelse, som giver dig nye, lækre omgivelser at udføre dine daglige plejerutiner i.

En klat maling til badeværelset

Er dine badeværelseselementer – det vil sige skabene under vasken og andre steder – blevet matte og slidte? Så kan de nemt friskes op med en gang møbelmaling.

Start med at gøre overfladen ren med en grunder og slib den med sandpapir, så den nye maling kan hæfte. Lad lågerne tørre godt mellem hvert lag og slib let ovenpå det nymalede lag, inden du påfører det næste. Så binder det bedst.

Du kan også kombinere nymalede elementer med at male klinkerne på badeværelset med en særlig maling til fliser. Så kan det gamle 70’er brune badeværelse hurtigt blive lyst og lækkert at se på.

Sæt hylder op

Særligt små badeværelser kan få en makeover ved, at du sætter hylder op i højden.

Det giver ikke blot ekstra opbevaringsplads, men skaber også mulighed for at få mere stemning ind i badeværelset.

På hylderne kan du nemlig både stille lysestager og blomster – og de af dine plejeprodukter, som ser særligt fine ud. For eksempel parfumeflakoner eller ansigtscremer.

Skab overskuelighed med opbevaringsløsninger

Anskaf dig praktisk opbevaringsløsninger til alle de ting, der roder eller ikke er så pæne at have stående fremme som dine parfumer og cremer.

For eksempel din hårlak eller dine hygiejnebind. Har du plads i skabet under håndvasken, kan du købe små kurve, du kan sætte ind i skabet – som holder orden på alle sagerne.

Har du brug for ekstra plads, kan du overveje et rullebord med skuffer, som nemt kan flyttes rundt. En lille kommode, der giver dig mulighed for at stuve ting ad vejen, er også et praktisk valg.

Gør dit badeværelse personligt

Der er masser af mulighed for at gøre dit badeværelse til dit eget. Du kan for eksempel gå på opdagelse blandt spændende og smukke farver, hvad angår maling.

Du kan også bruge effektmaling og på den måde skabe et unikt udtryk på badeværelset. For eksempel med den feminine glimmermaling, som giver hele rummet er glamourøst udtryk. Du kan også bruge indfarvet spartel til at skabe et trendy og råt look, som du sikkert har set overalt på de sociale medier.

Alle 4 tips i denne artikel vil i kombination skabe indtrykket af et helt nyt badeværelse, selvom både udgifterne og arbejdsindsatsen er minimal i forhold til en gennemrenovering af rummet.