Mange forbinder det med sætte navnemærker på sine ting med børn i børnehaven, men sådan behøver det ikke være.

Der er nemlig mange situationer i hverdagen, hvor det kan være en fordel at have navn på tingene, også som voksen. Der er derfor ingen aldersbegrænsning og ingen regler for brug af navnemærker til børn.

Drop tuschen – brug navnemærker

Vi kan nok alle huske, da vi var små og mor skrev vores navn i tøjet eller på frugtposen med en tusch. Det er også en nem løsning, men holder sjældent ret længe. Tuschen bliver hurtigt forvasket og svær at læse. I dag findes der heldigvis bedre løsninger, når vi snakker navnemærkning. Den nok mest holdbare til tekstiler, er mærker der skal stryges på. De er nemme at sætte på og kan holde til at blive vasket mange gange, endda ved 90 grader. Dog kræver de, at du har et strygejern.

Har du ikke det – eller vil du gerne have en nemmere løsning – er navnemærker som klistermærker svaret. De er desuden også geniale til de hårde overflader, f.eks. madkassen, drikkedunken osv. Vælger du dem behøver du således kun ét produkt til alting.

Du kan i øvrigt selv designe dine navnemærker, så de enten er neutrale eller smarte og iøjnefaldende på en personlig måde. Du kan endda anvende dem dekorativt, hvis du er meget kreativ.

3 gode tips til brug af navnemærker

  • Alle kvinder med teenagedøtre kender vist til det med, at pleje- og skønhedsprodukterne du har købt til dig selv, har det med at forsvinde eller bliver blandet med datterens. Her er det faktisk en rigtig god idé, at mærke dine produkter. Så slipper du også for diskussionen om, hvem der har købt hvilke produkter. Det er desuden også mest hygiejnisk, at man ikke deler sin makeup med andre.
  • Går du til sport, kan det også her være en fordel at mærke dine ting med navn. Der kan nemlig hurtigt gå rod i, hvem der havde hvad med. Og det er bare rarest at få sine egne ting med hjem.
  • Det er langt fra alle arbejdspladser, der har en kantine eller en form for madordning – og så skal der jo en madkasse med. Der kan også være andre ting på arbejdspladsen hvor navnemærker kan være til nytte. Det kan f.eks. være på kaffekrus, vanddunk, arbejdssko/tøj osv.

Kort sagt er der altså ingen regler for, hvornår navnemærker kan anvendes – og det er kun fantasien, der sætter grænser for brugen.