Opbevaring af makeup er et behov, der med tiden trænger sig på for de fleste. Selvom man sagtens kan nøjes med en enkelt foundation, øjenskygge, mascara og rouge er sandheden, at de fleste ender med at have en hel stak af det hele. Og den stak skal gerne være til at finde rundt i og ikke bare ligge og rode på badeværelset eller sminkebordet.

Her får du nogle tips til opbevaring af makeup, du kan bruge, når du skal finde netop den løsning, der passer til dig.

Tips til opbevaring af makeup

Hvis du godt kan lide, at din makeup opbevaring falder naturligt ind i dit hjem, kan du vælge at opbevare dine redskaber og produkter i små fletkurve med låg eller foldekurve i plast fra for eksempel Aykasa. Fordelen ved de første er dog, at låget sørger for at beskytte din makeup mod sollys og støv.

Har du en skuffe, der kan rumme din makeup, kan du købe en bestikindsats, som du kender fra køkkenet og på den måde skabe mere orden. Men husk at måle skuffen først, så du er sikker på at få en bestikbakke, der passer! Tjek både længde, bredde og højde.

Kan du ikke finde en bakke der passer, har de fleste boligbutikker og større supermarkeder små plastkurve, der er lave nok til, at de kan stå i skuffen og på den måde være med til at skabe en praktisk opbevaringsløsning. Husk også her at tjekke højden på skuffen, inden du tager afsted.

Makeup opbevaring der matcher dit behov

Du har sikkert allerede en beautyrutine og du gør denne endnu nemmere, hvis du opbevarer din makeup, så du nemt kan få fat i tingene – i den rækkefølge, du har brug for dem.

Selvom det kan virke oplagt at have dine pensler og børster i én kurv eller æske, er det nemlig måske ikke det nemmeste, når du står og skal lægge din makeup. Måske er det faktisk nemmere, at du har dine pensler til øjenmakeup liggende sammen med dine øjenskygger – og dine børster til foundation, bronzer og rouge sammen med netop disse produkter?

Også selvom du måske mange steder kan læse, at det er den mest skånsomt for især dine pensler og børster at opbevare dem særskilt. Det er det uden tvivl. Men det skal også være nemt og du bør alligevel udskifte dine makeupredskaber med jævne mellemrum af hygiejnemæssige årsager.

Beskyt din makeup mod fugt

Fugt er puddermakeuppens værste fjende, ligesom fugt er med til at skabe gode vækstbetingelser for bakterier.

De fleste badeværelser er fugtige i korte perioder efter et bad, men hvis der er god udluftning kan det meste makeup sagtens tåle at blive opbevaret i et lukket skab eller en lukket skuffe. Du bør dog altid undgå at have makeuppen stående frit fremme, da fugten efter et bad nemt kan lægge sig ovenpå emballagen – ligesom når duggen sætter sig på spejlet.

Det kan du enten løse ved at bruge makeup opbevaring med låg eller ved at indrette et sminkebord et andet sted i boligen, hvor du kan have din makeup stående, som du har lyst til.