Det er dejligt med en slank silhuet og mange kvinder føler sig bedst tilpas, når maven ikke ser oppustet ud.

Det kan dog være svært at undgå en lille topmave, når man er kvinde. Særligt i forbindelse med kroppens naturlige cyklus, hvor maven under både ægløsning og menstruation kan blive en smule oppustet at se på.

Det er forandringer i kroppen, der er svære at komme udenom – men du kan alligevel begrænse forekomsten af oppustede topmaver på alle tidspunkter af måneden: Gennem din kost.

Kosten har nemlig stor indflydelse på mavens form, tarmenes bevægelser og begge deles volumen. Mange oplever især at sukkerholdige fødevarer og kornprodukter skaber en oppustethed. Samtidig kan en mindre vægtøgning yderligere få oppustetheden til at blive endnu mere tydelig. Det samme kan en overfyldt mavesæk.

Vil du gerne slippe af med oppustetheden, kan du prøve følgende kostændringer. Måske har de positiv effekt på din krop.

Mindre risiko for oppustethed med LCHF

LCHF er en forkortelse for Low Carb High Fat. Det går i alt sin enkelthed ud på, at du spiser færre kulhydrater og mere fedt.

Teorien bag tager afsæt i, at det ikke er ligegyldigt hvilke makronæringsstoffer kroppen får sin energi fra, fordi kulhydrater, fedt og protein forbrændes i forskelligt tempo.

Derfor vil man oftest føle sig mæt længere, når man har indtaget et fedtrigt og proteinrigt måltid – end når man har spist et måltid bestående af kulhydrater.

Kulhydrater er dog ikke forbudt, mængden er bare begrænset og typerne er af den grove slags. Det betyder to ting for din oppustethed:

  • Hvis du oplever at kornprodukter gør din mave oppustet, får du automatisk færre af disse (og slet ikke hvidt brød og pasta, som netop er det de færreste oplever at blive oppustede af).
  • Du spiser mindre og fylder derfor ikke mavesækken unødvendigt.

Læs mere om LCHF her

Slankere mave med Nupo

Nupo er en af de mest kendte kure på markedet. Der findes to typer:

Nupo Diet som består af 6 daglige supper eller shakes, som i en kortere periode udgør de eneste måltider på dagsbasis. Denne type Nupo kur er oplagt, hvis du gerne vil tabe dig nogle få kilo hurtigt og slippe af med oppustetheden på få dage.

Nupo One Meal som er måltidserstatninger, du kan udskifte med et traditionelt måltid. Du spiser således en mealbar eller drikker en shake og giver kroppen en passende mængde næring, kroppen kan arbejde med – men uden at fylde mavesækken, som hvis du havde spist som du plejer. Hvis du bruger Nupo på denne måde, behøver der ikke være tale om en kur – Nupo One kan nemlig sagtens bruges lejlighedsvis, når du gerne vil fremstå skarpt uden en oppustet mave.

Find yderligere inspiration til kostomlægning på slankekur.dk.